WestCoast Racing tog STCC silver på Mantorp i helgen.

Dela

Fredrik Larsson vinner – säkrar STCC-silver 2014

Fredrik Larsson tog sin första seger i STCC med ett kontrollerat race i helgens första av två finalheat på Mantorp Park. Från tredje startruta hamnade Fredrik direkt i i hetluften men när fältet väl rett ut sig kunde Fredrik först ta hand om andraplatsen med en omkörning i Mjölbykurvan och något varv senare tog han i samma kurva över ledningen från Andreas Wernersson. Därefter kontrollerade han racet och tog sin första seger vilket också säkrade STCC-silvret och andraplatsen totalt i mästerskapet.

– Äntligen! Nu kunde jag visa var skåpet ska stå. Det kändes att det var mitt race och jag gick för seger direkt och det är jätteskönt. Silvret känns betydligt bättre efter att jag till slut vunnit ett race. Nu blir det full satsning i nästa race. Jag har allt att vinna och inget att förlora.

I och med det misslyckade kvalet igår kände Fredrik redan att mästerskapssegern försvunnit och han hade inte något annat än en raceseger i tankarna idag.

– Jag hade ingen koll på hur det gick för Thed, de var för långt bakom idag men ett stort grattis till Thed Björk för STCC-guldet. Jag visste att det var över redan igår efter misslyckandet i kvalet och idag handlade allt om att vinna minst ett race. Nu har vi en chans till en andra raceseger i nästa heat och den kör jag för!

Philip Forsmans mål för racet var att klättra vidare i tabellen mot fjärdeplatsen totalt. Kvalresultatet igår gjorde att han klättrade till femteplatsen bara en poäng från fjärdeplacerade Richard Göransson. Det började bra när Philip länge låg fyra samtidigt som Richard Göransson inte kom iväg i tid på formationsvarvet och tvingades starta sist. Men en säkerhetsbil i slutet av racet spelade inte Philip i händerna och han föll till en åttondeplats de sista varven.

– Jag hade det tufft efter omstarten och kom fel i lägena, säger Philip. Bilen kändes heller inte riktigt lika bra och nu tappade jag några poäng istället. Jag kör fortfarande för fjärdeplatsen totalt och jag är bara tre poäng efter inför det sista heatet. Det kommer att bli full satsning!

Erik Jonsson har så här långt haft en tuff finalhelg och inte fått till bilen. I dagens första race fungerade det bättre men en tolfteplats var långt ifrån en placering Erik var nöjd med.

– Det är ganska enkelt, jag behöver hitta mer speed i bilen för att det ska gå bättre, sammanfattar Erik. Jag hade lite kopplingsproblem i starten men det stora problemet är att jag inte varit snabb nog hittills den här helgen. Jag fokuserade mest på varvtiderna i racet och nu ska vi försöka hitta något så vi är snabbare i det sista racet.

Resultat – STCC-finalheat 1, Mantorp Park: 

1. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, 21:22.413
2. Andreas Wernersson, Team Kia, +5.632
3. Linus Ohlsson, Team Kia, +6.111
4. Thed Björk, Polestar Racing, +6.375
5. Daniel Haglöf, PWR Racing Team, +6.825
6. Fredrik Ekblom, Polestar Racing, +7.194
7. Richard Göransson, Team Tidö, +8.551
8. Philip Forsman, WCR/BMW Dealer Team, +9.627
9. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +10.060
10. Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, +10.464
11. Mattias Lindberg, Team Kia, +11.968
12. Erik Jonsson, WCR/BMW Dealer Team, +12.233
13. Jan Nilsson, Team Tidö, +12.543
14. Roger Samuelsson, Team Tidö, +23.529
DNF. Carl Philip Bernadotte, Polestar Racing, DNF

Screenbolaget som sponsrar WestCoast Racing säger stort grattis till Fredrik Larsson och WestCoast racing!

Ursprungligen publicerad den 20 september 2014 av Ola Lennström på www.westcoastracing.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vinn biljetter till evenemang och få erbjudanden.

Mer läsning

Nyheter

Ledig tjänst: Sömmerska/skräddare

Vi söker en ny medarbetare till vår sömnadsavdelning. Du kommer främst att arbeta med efterbearbetning av olika profilprodukter vilket innebär sömnad av tex. flaggor, bildvåder,