Om oss

OM
Etablerat 1982

Snabba fakta:

 • Omsättning: 107 miljoner (2022)
 • Antal anställda: 45 i koncernen (2023)
 • Tilldelat högsta kreditvärdighet (AAA & UC Guldsigill
 • ISO-certifierat ledningssystem för kvalitet och miljö
 • Medlemmar i FESPA (Screentryckarföreningen)
 • Anslutet till REPA registret
 • Anslutna till SBPR (Svensk Branschförening för Profil och Reklamartiklar)

Om oss

Se vår företagsfilm. Watch our corporate presentation with english subtitles.

Koncernhistoria.

Screenbolaget är idag en av Sveriges ledande leverantörer av profilreklam och actionmarketingprodukter. Vi har ca 50 anställda och omsätter ca 110 miljoner kr. i koncernen. Företaget etablerades i slutet av 70-talet med screentryck av T-shirts som huvudsaklig verksamhet. 1982 registrerades bolaget i dess nuvarande form. Dotterbolag är Realtryck AB som togs över i slutet av år 2005. Detta tillförde offsettryck som ny produktionsenhet till koncernen samt mycket viktig kompetens inom trycksaksframställning. Utöver offsettryck har vi digital printning, datastyrd folie- och tygskärning, brodyr samt transfertryck.

Företaget har sin produktionsanläggning i Stockholm. 2012 gick Realtryck och Dekaltryck ihop. Sommaren 2013 tog Screenbolaget över displaytillverkaren Maxibit.

Några av våra kunder

Affärsidé &
vision

Affärsidé
Screenbolagets affärsidé är att erbjuda mindre som större företag ett komplett urval av profileringsprodukter som en naturlig del till övrig marknadsföring. Leveranssäkerhet och ett komplett produktutbud är kundbehov Screenbolaget skall garantera.

Vision
Vår vision är att vara den starkaste leverantören av profilreklam i Sverige. Detta skall vi vara genom fortsatt satsning på:
» Långsiktiga affärsrelationer
» Utbildning
» Ny teknik
» Produktutveckling

Dessa ledord och ett proaktivt tankesätt är nyckeln till en fortsatt positiv framtid för Screenbolaget, kunder och framtida samarbetspartners.

Produktion
i Sverige

Produktion
i Sverige

Lokalproducerat.

Vi trycker i Sverige.

 • Bra för miljön
 • Skapar jobb i Sverige
 • Full kontroll på produktionen
 • Flexibelt

Allt fler företag i vår bransch lägger sin printning utomlands för att pressa ned kostnaderna. Vi på Screenbolaget & Realtryck tror på närproducerat utan onödiga transporter. Vi vill också bidra till att fortsätta att hålla igång Sveriges näringsliv och producera våra produkter i Sverige i allra största mån. Vi vill ha koll på att våra produkter tillverkas under schyssta villkor och att personalen får skäliga och marknadsmässiga löner. Om du tänker som vi ser vi fram emot ett långsiktigt och hållbart samarbete.

Miljö-
policy

Miljöpolicy

Miljöpolicy

Produktion ska ske utan onödigt resursslöseri eller annan negativ inverkan på den biologiska mångfalden och vår omgivning. Alla är vi ansvariga för vår framtida miljö.
Patrick Nermark
VD

Vår miljöpolicy

Vår miljöpolicy

Produktion ska ske utan onödigt resursslöseri eller annan negativ inverkan på den biologiska mångfalden och vår omgivning.

Alla är vi ansvariga för vår framtida miljö

-Vi erbjuder produkter med hög kvalitet och med hänsyn tagen till minsta möjliga miljöpåverkan.
-Genom vårt miljöarbete ökar vi miljömedvetenheten hos kunder, medarbetare och leverantörer.
-Våra miljömål hjälper oss i arbetet att ständigt minska vår miljöpåverkan.
-Vi följer gällande lagar och andra krav som vi berörs av.

Miljöarbete
Miljöarbetet prioriterar följande områden:

Leverantörer: De leverantörer till Screenbolaget, vilka aktivt arbetar för och med ett miljö- och arbetsfrämjande mål prioriteras. Produktionsprocesser och arbetsmiljöarbete hos de levererande företagen ska lägst uppfylla miljökrav, lagar och rekommendationer utsatta av myndigheter.

Produktion: Screenbolagets produktion ska kontinuerligt och i så stor utsträckning som möjligt arbeta med återanvändning av avfall, insamling och sortering av miljöfarliga medel samt återhållsamhet med energi såsom vatten och elkraft.

Medarbetare: På arbetsgivarens ansvar ska samtliga medarbetare vara medvetna och informerade om miljöpolicyn och hur denna påverkar det dagliga arbetet.

Miljöarbetet ska kontinuerligt fortgå och aldrig stanna av. I nätverket av leverantörer, kunder och samarbetspartners ska det vara en självklarhet att informera om nya miljö- och arbetsfrämjande medel och följa dessa i så stor utsträckning som möjligt.

Vårt ledningssystem för miljöarbete är certifierat enligt ISO 14001.

Screenbolaget tar sitt producentansvar och är anslutet till fti (fd. REPA-registret).

Trygghet

Ett reko företag

Kvalitetssäkring, CSR och kompetensarbete = trygghet

Vi vet alla att det fundament som ska läggas för en långsiktig affärsrelation, innehåller och bygger på trygghet och förtroende. Du ska veta att du får ett rättvist och marknadsmässigt pris, att produktionsprocesser håller högsta tänkbara kvalitet, att material vi använder följer miljöstandard och att vi levererar när vi ska. Att allt går schysst till helt enkelt. Nu vill vi förmedla lite trygghet till dig:


Medlem i Svensk Branschförening Profil & Reklamartiklar (SBPR) Medlemsskapet i SBPR garanterar dig en erkänd kompetens från oss. Föreningen ställer ekonomiska, etiska och generella kompetenskrav av oss medlemmar. Bara de bästa och ekonomiskt stabila företagen får ett medlemskap i SBPR.

ISO-certifierat ledningssystem enligt ISO 9001 och 14001. Vi har sedan våren 2022 även den högsta certifieringsnivån i 3M's kvalitetsprogram: Select Graphic Specialist GOLD.

Projekt &
Sponsring

Projekt &
Sponsring

Projekt & Sponsring

Screenbolaget har sponsrat och levererat material till några av Sveriges största evenemang. Idag jobbar vi främst med Marathongruppen, Lestrup Racing Team och KSS/Gotland Runt.

Tidigare projekt och sponsring har varit bl.a. Vattenfall World Triathlon, Ö till Ö samt Stockholm International Horse Show.

Övrig verksamhet i koncernen:

Offsettryck på plast

Ett Action Marketing-tryckeri för stora kampanjer och specialuppdrag. Specialiserat på att trycka på plast i offset och digitaltryck. Även lego.

Portabla displaylösningar

Innovativa displayprodukter av hög kvalitet och med hållbarhet i fokus. Maxibit etablerades 1978 och varumärket Maxibit drivs idag av Screenbolaget AB.

Vad våra kunder tycker om oss:

Screenbolaget AB
4.7
Baserat på 29 recensioner
powered by Google
Erik TellmanErik Tellman
14:18 23 Mar 23
Top!
Persienn Giganten ABPersienn Giganten AB
08:21 07 Sep 22
Have been a customer for almost 10 years and fixed 12 cars at Screenbolaget.We are super satisfied and Magnus delivers every time with 200% 😃Thank you Magnus and Screenbolaget for all the help and super service.SincerelyPersienngiganten AB (team)
kribba Brightsidekribba Brightside
15:06 23 Mar 23
Bra produkter till bra priser!
Lasse EricssonLasse Ericsson
14:55 23 Mar 23
Trevligt bemötande och riktigt bra UV-print
Persienn Giganten ABPersienn Giganten AB
08:21 07 Sep 22
Har varit kund i nästan 10 år och fixat 12 bilar hos Screenbolaget.Vi är super nöjda och Magnus leverera varje gång med 200% 😃Tack Magnus och Screenbolaget för all hjälp och super service.MvhPersienngiganten AB (team)
Frida LundmarkFrida Lundmark
14:39 24 Aug 21
Proffs! Kan verkligen varmt rekommendera🙏❤️
Dorthe DiCaprioDorthe DiCaprio
08:30 20 Aug 21
Screenbolaget är bäst!?! De färdiga produkterna har alltid varit över förväntan och har alltid blivit bra och proffsigt bemött.
Peter MileforsPeter Milefors
12:17 16 Sep 20
Proffsigt..
Peter ClaessonPeter Claesson
07:49 28 Feb 19
Alla lika trevligt bemötande!
js_loader

Koncernledning

Screenbolaget är moderbolag och Realtryck är dotterbolaget. Koncernen omsätter ca 110 miljoner SEK.

Patrick Nermark

VD

Patrick är uppvuxen med Screenbolaget och har även jobbat i produktionen i sin ungdom.  Patrick är ekonom från Uppsala universitet och 2005 blev han VD för dotterbolaget Realtryck. Sedan 2018 är han VD även för Screenbolaget.

Telefon: 08-556 327 40
patrick@screenbolaget.se  

Lennart Nermark

Styrelseordförande

Lennart lade grunden till Screenbolaget i mitten av 70-talet genom att vara först i Sverige med att screentrycka T-shirts. Screenbolaget har sedan dess utvecklats till ett av Sveriges ledande och tongivande företag inom profilreklam.

Tel: 070 59 09 082
lennart@screenbolaget.se