Vektorgrafik/logotyper

Godtagbara format: AI, EPS, PDF.

Vektorgrafik och logotyper skall vara skapade i Adobe Illustrator (eller motsvarande) som banor/vektorer. Vänligen använd färger enligt skalan CMYK eller Pantone Solid Coated, beroende på tryckmetod. Kontakta din kontaktperson hos oss om du är osäker på vilken du skall använda. Bryt ner all text till banor (textkonturer) innan leverans. Glöm inte att spara en kopia innan.

Är texterna inte nedbrutna till banor måste alla typsnitt skickas med.

 

Bilder/foton

Godtagbara format: TIFF, PSD, PSB, JPEG, PNG.

Försök alltid att skicka bilder med högsta möjliga upplösning för bästa resultat. Vi rekommenderar en upplösning på 150 dpi i slutformatets storlek, skala 1:1. Var noga med att dokumentets format stämmer med slutformatet.

Obs! Glöm ej att lägga till ett utfall på 5 mm samt skärmärken. För tyger krävs ett
utfall på 50 mm runt om utanför sömsmån (tyget krymper i tryckprocessen).

 

Original/dokument

Godtagbara format: INDD, AI, EPS, PDF

Var noga med att alla länkade bilder i dokumentet är uppdaterade och medskickade. Se till att dokumentets format stämmer med slutformatet. För format som överskrider 5 m vill vi helst
ha packade öppna dokument gjorda i skala 1:10. I InDesign och Illustrator, gå in under Arkiv > Packa, för att enkelt samla ihop underlaget. Det är viktigt att du bifogar alla använda typsnitt om texterna inte är i nedbrutna till banor (textkonturer).

Obs! Glöm ej att lägga till ett utfall på 5 mm samt skärmärken. För tyger krävs ett
utfall på 50 mm runt om utanför sömsmån (tyget krymper i tryckprocessen).